Zakynthos by

Zakynthos by blev ødelagt af et jordskælv i 1953. De fleste huse er genopbygget i den gamle stil, og der er kun nogle få bevarede huse tilbage fra før jordskælvet.  Byen domineres af den lange havnepromenade Lombárdou med Solomons torv i nord og Kirken Agios Dionysos i syd. 

Solomons torvet i den nordlige ende af byen, er en firkant omgivet af flere flotte bygninger blandt andet Agios Nikólaos tou Molou, en renæssance kirke fra 1600-tallet som efter jordskælvet er blevet genopført. Ved torvet ligger også Det Byzantiske Museum hvor der er udstillet ikoner og andet kirkekunst fra de ødelagte kirker rundt om på Zakynthos . Torvet er opkaldt efter øens mest kendte person, poeten Dionysios Solomos, en af fædrene til den moderne græske litteratur og også manden bag den græske nationale melodi.

Hvis du kommer til byen tidligt om morgenen, vil du kunne opleve fiskerbådene ligge til kaj for at sælge deres fisk, mens du sidder på en af de mange cafeer og nyder din morgenkaffe. Der er gode shopping muligheder i Zakynthos by hvor de fleste forretninger er placeret på forretningsgaden Alex Roma. Alex Roma går parallelt med havnepromenaden et par gader længere oppe.

Udsigt over Zakynthos by fra Bohali (Borgen) Foto: Andy Davies

I Syd ligger kirken Agios Dionysos der overlevede jordskælvet. Kirken er dedikeret til øens skytshelgen. Kirken er meget smuk med mange store vægmalerier. Der er gratis adgang til kirken.  Kvinder skal være sømmeligt klædt (hvis ikke uddeles der klæder ved indgangen, så fortvivl ikke hvis du har glemt noget at ligge over skuldrene).

Fra Zakynthos by er der også muligheder for at booke forskellige ture hos de mange små turistselskaber du finder i byen. Fra havnen ved Zakynthos by er der desuden færgeforbindelse til Killini på fastlandet. Overfarten tager en times tid og koster ca. 10 euro per person og ca. 80 euro for en bil. Husk dog at sikre jer, at det er tilladt at tage udlejningsbilen med indtil fastlandet, hvis i har planer om at gøre dette. 
Hvis du selv kører indtil Zakynthos by skal du være forberedt på at parkeringspladser er en mangelvare i byen.