Shipwreck / Navagio Bay

Shipwreck Beach, også kendt som Navagio Beach, er en af de mest populære turistattraktioner på den græske ø Zakynthos. Stranden ligger i en bugt omgivet af høje klipper og er kendt for sit krystalklare turkise vand og det rustne vrag af et skibsvrag, der ligger på sandet.

Skibet var en smuglerskude, som sank i 1980’erne, og siden da har stranden tiltrukket besøgende fra hele verden på grund af sin enestående skønhed og dramatiske historie. Der er mulighed for at komme til stranden med båd, og der er også udsigtspunkter på klipperne omkring bugten, hvorfra man kan beundre det smukke landskab.

Den eneste måde at man kan nå til Smugglers Wreck er med båd. Dagligt går der bådture til den berømte strand, hvorpå skibet ligger. Turen til Navagio Bay går langs de smukke stejle klipper i det klareste blå vand og med udsigt til forskellige grotter, hvor vandet har udhulet i klippesiderne. Du kan booke ture til Navagio Bay i alle større feriebyer på Zakynthos, eller hvis du har egen bil, kan du kører til nogle af de nærlæggende havne, hvor der hele tiden sejles ud til Navagia Bay. Selve skibsvraget er der ikke noget smukt ved, men omgivelserne er helt fantastiske på denne strand, der er omgivet af stejle klipper og det mest fantastiske blå hav.

Navagio Bay, Zakynthos Foto: imagea.org

Bådture kan enten bookes i de forskellige feriebyer hvor der er busopsamling. Hvis du har lejet bil, er der også mulighed for selv at køre til Port Vromi, Makri Gialos eller Port St. Nicolais, der alle har daglige bådture til Shipwreck for ca. 15 euro.

Husk badetøjet!