Billeje

410 km2. Det er alligevel noget. Til sammenligning er Mors på 363 km2 og Falster på 514 km2. Næppe mange ville overveje spadsere tværs den lange vej tværs over en af disse. Man kunne selvfølgelig cykle, men skal man virkelig have trukket noget asfalt bag sig, er det stadig bedst at forlade sig på forbrændingsmotoren.

Zakynthos har været feriemål i høj klasse i så mange år at der ikke ligefrem mangler vejnet, ligesom det bestemt heller ikke skorter på mulighed for at komme ud og opleve dem med fire – eller færre – hjul under sig. Her ignorerer vi dog scootere og motorcykler, uanset hvor fantastisk en transportform en to-hjuler med hjælpemotor måtte være.

Der er principielt to ting, der bør overvejes før billeje. De er for så vidt de samme, som når man derhjemme sidder og overvejer køb af bil: Behov og økonomi.

Er man 5 store danskere, som skal rundt omkring på øen, bør man undgå de allermindste biler. Efter en lang dags udflugt, hvor alle pustende og småsvedende skal køre en times tid sammen, for at komme tilbage til hotellet, er det ikke det herligste at sidde de klamme lår af hinanden.

Samtidig er det de færreste, som kan lade hånt om prisen for herligheden, så her svarer det sig lige at gøre sig nogle tanker, inden man beslutter sig. Alt andet lige vil det oftest være sådan at jo tættere i fødekæden, man kommer på udlejeren, desto billigere vil man få det. Bookning af billeje via rejsearrangøren er typisk den dyreste metode. Næstdyrest er via en mellemmand på feriestedet, eksempelvis et hotel. Det bedste er at henvende sig direkte. Her skal dog tages det forbehold at der kan være tale om sæsonmæssige mangelvarer. Det er derfor ikke sikkert at man ved at vente til sidste øjeblik henover disken hos udlejeren kan være sikker på at få lige nøjagtig den type bil, man ønskede sig. En anden mulighed at at benytte sig at internettet og de muligheder det giver. Der er flere sider på nettet hvor du kan finde nogle rigtig gode tilbud på billeje på Zakynthos. Vi vil kan anbefale dig at benytte Autoeurope der arbejder sammen med alle de store udlejningsfirmaer hvis du ønsker at booke billeje på Zakynthos.

Når talen falder på økonomi, skal man også huske at kigge på, hvad der er med i prisen. Her skal man som minimum insistere på følgende: 24-timers havaridækning, ansvarsforsikring, aircondition og ubegrænset kilometerantal. Følger der andet med, så som gratis levering/afhentning på hotel eller i lufthavn, er det værd at tage med. Man kan også gøre det ukarakteristisk danske og prøve at få en bedre bil, end man reelt betaler for, eller på anden måde prutte om prisen. Dette virker dog ubetinget bedst, hvis man ankommer uden for højsæsonen. Et gammelt ordsprog siger at man kun skal kun prutte der, hvor der er højt til loftet. Og hvis der ikke er sådan et ordsprog, burde der være et.

Nu er det dog ikke sådan at det såkaldt rationelle menneske ankommer til beslutninger ad helt rationelle veje, så ud over kriterierne behov og økonomi må man spørge sig selv, om der også er plads til det sidste parameter: Hvad har jeg lyst til? Tit er det jo lysten, der driver værket. Og hvad kunne være mere lystbetonet end at krydse rundt på Zakynthos i en åben og lidt smart bil, bare i de få dage ferien varer? Måske kan billejen i virkeligheden vise sig at være den sidste ingrediens, der gør at man mange år senere ser tilbage på lige netop den ferie med størst glæde.