Vejret på Zakynthos

Zakynthos har en middelhavsklima med lange varme somre og masser af sol, samt milde og regnfulde vintre.
I denne artikel vil du kunne læse om vejret på Zakynthos historisk set. Dette kan være til hjælp under planlængen af din rejse til Zakynthos, så du kan få en fornemmelse af hvordan vejret er på Zakynthos henover hele året.

Forårsvejr på Zakynthos:  

Foråret på Zakynthos går fra marts til maj. Vejret bliver bedre og bedre. Nedbøren falder, flere og flere soltimer, og temperaturen stiger. Gennemsnitstemperaturen i marts er 16 grader, april 19 grader og maj 23 grader. Foråret er ligesom efteråret et oplagt tidspunkt at besøge Zakynthos hvis du er til aktiv ferie, da man i sommermånederne ofte ikke orker andet end at ligge og dase ved stranden med en god bog. Vandtemperaturen i foråret er noget kølig, men i slutningen er april og og maj måned, begynder temperaturen så småt at nærme sig de 19-20 grader.  

Sommer vejret på Zakynthos

Der er godt vejr på Zakynthos henover hele sommeren I juni, juli, august og september er der varmt tørt og solrigt på Zakynthos.  Varmest er der i juli og august med en gennemsnits temperatur på 30-32 grader. I Juni og september må du ”nøjes” med en gennemsnitstemperatur på 28 grader. Selvom det også her er meget almindeligt at temperaturen når op over 30 grader. Juli er den mest solrige måned på Zakynthos med 13 soltimer om dagen. Skyer er sjældne og regn er meget minimalt.  Vandtemperaturen ligger i sommermånederne på mellem 24-27 grader.  Varmest er vandet fra juli til starten af september.

Solopgang i Tsilivi. Foto Zolokoma

Efterårsvejr på Zakynthos  

Der er stadig varmt på Zakynthos i oktober og november, men dog regnfuldt. I oktober er gennemsnitstemperaturen 23 grader men falder til 19 grader i november. Vandtemperaturen ligger også stadig på 19-21 grader så du har stadig mulighed for at nyde svømmeture i havet omkring Zakynthos i efteråret. Er du til aktivferie med vandreture og cykling vil dette være et oplagt tidspunkt at besøge Zakynthos, hvis du kan finde en rejsearrangør eller flyselskab der flyver til Zakynthos i denne periode.    

Vinter vejr på Zakynthos:  

Vinteren på Zakynthos fra december til februar generelt mild men med en del regn. Gennemsnitstemperaturen i december på 16 grader falder til ca. 14 grader i januar og februar. December på Zakynthos mest regnfulde måned hvor der i gennemsnit falder  170mm regn. Mange hoteller på Zakynthos er lukkede henover vinteren, derfor er Zakynthos heller ikke en særlig populær ferie destination som vinteren som f.eks. Egypten. Det kan også være svært at finde rejser til Zakynthos i denne periode, da de fleste rejseselskaber kun har Zakynthos på programmet i sommerhalvåret.