Om Zakynthos

I denne artikel kan du finde nogle gode og nyttige informationer i forbindelse med planlægningen af din ferie på Zakynthos. Få svar på de mest almindeligt spurgte spørgsmål i forbindelse med planlægningen af din ferie på Zakynthos her.

Areal og befolkning: Zakynthos måler 408 kvadratkilometer og har ca. 123km kystlinie. Øen har ca. 45.000 faste indbyggere, hvoraf de 12.000 bor i Zakynthos by. I højsæsonen suppleres de fastboende af hundredetusindvis af turister fra hele Europa.

Billeje.
Det er nemt at komme til at leje bil på Zakynthos. En lille bil kan lejes for 700-1000,- for 3 dage inkl. Fuld forsikring. Hvis du lejer ved et lokalt bureau, vær dog sikker på at du er ordentligt forsikret.

Klima: Der er et meget behageligt klima på øen året. Havets regulerende virkning på temperaturen gør, at der om sommeren aldrig bliver for ubehageligt varmt. Der er ca. 300-320 solskinsdage på Zakynthos om året, så oddsne for en solfyldt ferie, er som i resten af grækenland rigtig gode. Om vinteren er der en del nedbør på øen, hvilket er med til at øen er så grøn og fordig hele sommeren igennem.  Læs mere om vejr og klima i vores artikel om vejret på Zakynthos

Sproget: Som i det øvrige Grækenland er sproget græsk. Mange steder ser man dog efterhånden skilte også med latinske bogstaver, f.eks. på vejskilte. I turistområderne taler de fleste engelsk.   Religion: 97,6% er græsk-ortodokse, 1,3 % muslimer, romerskkatolske 0,1%, protestanter 0,1%, jøder og andre trosretninger 0,6%.

Ud at spise
Flere steder bærer maden præg af de mange turister, men der findes også massere af original græsk mad. På Zakynthos findes også et par lokale specialiteter blandt andet zakynthos-kanin. Der bliver produceret meget vin på Zakynthos, derfor er det oplagt at vælge en lokal vin. Der kan dog være stor forskel på kvaliteten af husets vin, ikke alle er lige gode. Hvis du vælger en vin på flaske kan Solomos-vinen anbefales. De fleste steder kan du få en god middag for to med for- og hovedret samt vin for ca. 250-300,-.

Tidsforskel
Der er en times tidsforskel mellem Danmark og Zakynthos. Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 13.00 på Zakynthos.

Valuta og kreditkort
I grækenland er valuta-enheden Euro. 1 euro = ca. 7,50,-. Det er i bankerne muligt at veksle danske penge til euro. Alle internationale kreditkort modtages, vær dog opmærksom på at der ved hævning opkræves et gebyr på 30,- per gang. Mange butikker og taverner i turistområderne tager også imod kreditkort