Kalamaki

Kalamaki er en forholdsvis fredelig og børnevenlig ferieby, der ligger i laganasbugten. Kalamaki er den ferieby, der ligger nærmest lufthavnen (3km), hvilket også bevirker lidt flystøj (der flyves ikke over øen om natten). Byen består af en hovedgade med et stort udbud af taverner, forskellige souvenirbutikker og et antal mindre cocktailbarer. Langs hovedgaden er der flere sideveje, hvor hotellerne ligger på stribe ned mod den fine strand.

Byen har en lang skøn sandstrand med plads til alle, dog med et begrænset antal solparasoller og solsenge, for at sikre bedst mulige forhold for Caretta caretta skildpadden. Havskildpadden Caretta caretta søger i juni til august op på strandene i Laganasbugten for at ligge sine æg, derfor er der visse restriktioner for Kalamaki Beach, der bevirker, at stranden er lukket om natten, og der opfordres til, at folk ikke færdes i den øvre del af stranden, hvor skildpadderne ligger deres æg. På grund af skildpadderne er der heller ikke nogen form for vandsport ved Kalamaki, udover udlejning af pedalbåde, hvor du med lidt held har mulighed for at se havskildpadder. Størst er chancen i maj-juni.

Hovedgaden i Kalamaki, Zakynthos

Kalamaki kan anbefales til børnefamilier samt par, der ønsker en rolig og afslappet ferie. Fra byen er der også rige muligheder for at booke ture og leje af bil/scooter.

Skulle du blive træt af at dase ved stranden eller poolen dagen lang, og trænger til at røre dig, er det muligt at tage turen fra Kalamaki by, til toppen Skopos der ligger lige i Kalamakis “baghave”. Turen er nem og kan klares af de fleste med et almindelig sund helbred. Husk at få rigeligt mad vand og solcreme med til turen. På siden BestHiking er der en fin beskrivelse af ruten med kort og billeder.

Rejser til Kalamaki

Er du på udkig efter en rejse til Kalamaki er mulighederne mange. Der flyves til Zakynthos fra både Jylland og Sjælland, og udbuddet af rejser til Zakynthos er efterhånden ret stort, og med på de fleste charterselskabers rejseprogram.

Anbefalede rejseselskaber der tilbyder rejser til Zakynthos:
Sunweb: Mere end 8 forskellige hoteller i Kalamaki med afgang fra både Billund og København
Aarhuscharter: Mindre udvalg af hoteller i Kalamaki med afgang fra Aarhus lufthavn (Altid danske rejseguider)
Suncharter: Primært hoteller i Laganas med afgang fra Aalborg (Danske guider)